Kikötő

pszichológiai
rendelő

Mészáros Viktória

Mészáros Viktória
mobil: 0630 251 7697

Mészáros Viktória vagyok, klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta. Pszichológusi diplomámat 2000-ben szereztem meg az ELTE-n, 2004-ben pedig gyermek- és ifjúsági szakpszichológus címet szereztem. 2006-ban pszichoanalitikus képzésemben kandidátus (pszichoanalitikus jelölt) lettem. 2010 tavaszán tettem pszichoterapeuta szakvizsgát.
A Serdülő-, és Gyermek-pszichoterápia szakfolyóirat szerkesztőségének tagja és a lapot kiadó Saját Úton Alapítványnak a titkára vagyok.

A még kezdő lépéseit tevő Gyermekkel Gyászban Egyedül Alapítvány munkájában is részt veszek, régi elköteleződéssel a veszteséget elszenvedettek mellett.

Diplomám megszerzése előtt és alatt folyamatosan dolgoztam ápolónőként, több szenvedélybetegeket, pszichiátriai betegeket, és hajléktalanokat ellátó intézményben. Pszichológusként a neves „Faludi”-ban kezdtem, majd a Kispesti Egészségügyi Intézet Gyermek- és Ifjúsági Mentálhigiénés Szakrendelőjében folytattam a klinikusi tevékenységet. Az egészségügyben töltött 20 év után 2008 szeptemberében az oktatásügybe kerültem, jelenleg egy fővárosi Nevelési Tanácsadóban dolgozom főállásban.

2003-ban szintén alapító tagként a Kikötő Rendelőben magánrendelést kezdtem.

Szívesen dolgozom serdülőkkel, egyéni terápiában gyerekekkel, és konzultációban szülőkkel. Rövid (időhatáros) és hosszú, dinamikus (pszichoanalitikusan orientált) pszichoterápiával felnőtteknek tudok segíteni, elsősorban pánik-, szorongás-, és gyász-témában. A nagyobb anyagi és időbeli ráfordítást, kitartást igénylő pszichoanalízist azoknak ajánlom, akik az átlagosnál sokkal mélyebb önismeretet szeretnének, és a személyiségüket érintő nagyobb, átfogóbb változtatási szándékkal érkeznek.